Missie

Geachte wapenverzamelaar.

 

Langs deze weg zouden wij graag onze missie verduidelijken. In het kort houden wij zes duidelijke doelen in het vizier.

Inspraak bij de regering

BVVW is in 2006 met spoed opgericht om een vertegenwoordiger in de adviesraad voor wapens te krijgen zodat iemand het kan doelgericht opnemen voor de wapenverzamelaar...

Sociale binding met andere verzamelaars

Bijna elke verzamelaar is op zoek naar iets of iemand. Wij zijn er zeker van dat u op één van onze bijeenkomsten dat gene wat je zocht zal vinden. Ieder lid is iemand die uit het zelfde hout is gesneden als u.  BVVW richt met regelmaat activiteiten in waar u veilig in contact kan komen met gescreende en betrouwbare mede verzamelaars met de zelfde zorgen maar ook met de zelfde passie naar wapen en munitie. U kan via ons in alle discretie steeds kenbaar maken wat u zoekt of wat u hebt, zolang het maar legaal is.

Informatie verlenen

Alles draait om correcte informatie. Tenzij u één van de weinige mensen bent die elke dag het staatblad uitvlooien naar wetswijzigingen kan u maar beter lid zijn. Wij sturen direct een nieuwsbrief als er relevante wijzigingen zijn die voor u van belang zijn. Eveneens verduidelijken we graag de wetgeving bij activiteiten.

Verzamelaar worden

Onze laatste missie is vooral gericht naar de mensen die willen beginnen met verzamelen. We helpen u graag met raad en daad door het kluwen van regeltjes, voorwaarden en struikelblokken. Samen staan we sterk...

Kennisverruiming voor iedereen

Niemand weet alles, wij ook niet en de overheid ook niet. Er zijn heel veel deuren van musea, militaire installaties en van onze overheid die steeds gesloten zullen blijven voor u als individu. Wij als vereniging hebben vaak de nodige contacten en invloeden om eens een kijkje te nemen achter de schermen. Meerdere keren per jaar nodigen wij specialisten,militairen,auteurs en museaconservators uit om een voordracht te geven over diverse wapens, systemen enz. Mocht u een bijzondere verzameling of kennisgebied hebben en u wil dit veilig delen met anderen dan bent u zeer welkom. Om u een idee te geven, er zijn voordrachten geweest over Colt, FN FNC, M1 carbine,” het tactisch gebruik van automatische wapens” enz. Natuurlijk werken wij ook internationaal en doen wij uitstappen naar het buitenland met een bus. Wist u dat sommige overheidsinstanties ons ook contacteren als er iets specifiek wapenkundig is waar men geen raad mee weet.

Uw vertegenwoordiging

Wij vertegenwoordigen uw stem. Iedereen heeft recht op een visie, op een mening die er toe doet.

Wij zetelen in België in de adviesraad voor wapens. Wij zetelen in Europa bij FESAC om daar de zaken in het oog te houden. Wij promoten de onderlinge samenwerking met andere (verzamel) verenigingen.  Wij zijn een aanspreekpunt voor de overheid, bij de pers, op beurzen en vooral, voor U.